• Dansk
  • English
  • Deutsch

Klunkestuen

Klunkestuen afspejler den indretningsstil, som var hyppig brugt i slutningen af 1800-tallet. Kig ind i stuen og fornem industriens tidsalder, hvor hjemmene pludselig blev overdænget med nips og pyntegenstande. Ting, der før var unikke og sjældne, kunne pludselig blive reproduceret i store mængder.

Klunkestuen fungerer som en udstilling for en tid, der var rig på penge, men meget politisk ustabil. I stuen kan der blandt andet ses forskellige billeder af familien Ahlefeldt, som har boet på slottet i ni generationer.

Billederammen med skodder +

Billedet på væggen forestiller grevinde Jessies bror, som døde meget tidligt. Rammen er en sørgeramme, hvor der er mulighed for at lukke skodderne for, i tilfælde af, at beskueren skulle blive for trist ved mindet.

Klaveret +

Det antikke klaver i hjørnet har stået på Egeskov i flere generationer

Vidste du? +

Blandt de mange typiske klunkegenstande, såsom kopier af berømte malerier, hænger der også malerier af medlemmer fra Ahlefeldt-slægten fra både Egeskov Slot og Tranekær Slot.

Tranekær Slot +

Fra døren i rigborgstuen, over døren fra Riddersalen, ser du et maleri af Tranekær Slot på Langeland. Tranekær har siden 1600-tallet været i Ahlefeldt-slægtens eje. Der er derfor mange forbindelser mellem Egeskov og Tranekær Slot – også den dag i dag.