• Dansk
  • English
  • Deutsch

Modeudstilling

I Portfløjen ved siden af slottet, kan du se en enestående udstilling, hvor du får indblik i de modestrømninger som  henrykkede de adelige fruer i perioden fra år 1850 til 1900

 

Grevinde Jessie hørte til datidens førende stilikoner og adskillige af de udstillede kjoler, har hun rent faktisk  båret. Tøjet og effekterne blev for få år siden fundet i slottets pulterkammer under en oprydning og var helt fantastisk velbevaret. Udstillingen viser desuden et udsnit af grevinde Jessies værdifulde modemagasiner fra Paris, som indeholdt snitmønstre til de mest fantastiske kjoler. Disse overlod Egeskovs herskabelige frue til en syerske i København, som realiserede tegningerne og sendte  slutresultatet hjem  til  Sydfyn.

Der vises også tøj fra de franske modehuse; Worth, Gagalin og Sonaird, vifter fra Ernest Kees, sko fra J. A. Petit og mange andre vidunderlige kjoler, f.eks. den yndefulde kjole som Jessie bar ved sit bryllup i 1875. I udstillingen indgår ligeledes tøj som har været båret af Egeskovs personale. Fra kusk til stue- og køkkenpiger.

 

Et klenodiet er udstillet

Klenodiet –  som i  virkeligheden nok er en lille verdenssensation –  er det eneste eksisterende kjolestykke, som den franske dronning Marie-Antoinette har båret på Versailles. Grevinde Nonni Ahlefeldt-Laurvig-Bille anskaffede sig dele af kjolen på en auktion i Paris. Ud fra disse originale klædestykker har Egeskov fået foretaget en mønsterscanning og syet Marie-Antoinettes hele kjole, som man formoder at den har set ud.

Marie-Antoinette blev halshugget under den franske revolution, og såvel guillotine som et afhugget hoved, er fantasifuldt genskabt i udstillingen. Kjolestykkerne er sidst udstillet på Louvre i Paris i 1927.

Kjoleudstilling