• Dansk
  • English
  • Deutsch

Prinsessens haver

Haven ved Egeskov Slot har gennem 300 år været i evig forvandling. Hver generation har sat deres præg på haven. I dag er det de kilometer lange rækker af bøgehække, der indrammer forskellige haverum, som man forbinder med Egeskov.

Hendes Højhed Prinsesse Alexandra af Sayn-Wittgenstein-Berleburg har arbejdet med design og planteplaner til fem haverum. I tæt samarbejde med slotsgartner Peter Bonde Poulsen, har hun nyfortolket de fem haverum ned til mindste detalje, så gartnerne har kunnet gøre tanker og streger til virkelighed.

Havernes ide og grundstruktur har været udgangspunktet for arbejdet med tegninger og planteplaner. Prinsesse Alexandra har f.eks. valgt farver til ”Solens have” ud fra dagens rytme. Farverne i plantevalget går fra nattens mørke, til morgenstundens lyse og gule farver og over i aftenstundens røde toner.  

Sin viden om havedesign og planteplaner har Prinsesse Alexandra bl.a. via sine studier indenfor arkitektur, havedesign samt kunsthistorie. Sin store interesse og kærlighed til haver, kommer særligt fra hendes mormor Dronning Ingrid, som har været en stor inspiration til at fordybe sig i planter og farver.

 

En have i forvandling

Gå på opdagelse i Egeskovs have

Egeskovs have er en prisbelønnet have, som konstant er i udvikling

Læs mere