• Dansk
  • English
  • Deutsch

Egeskov Veteranmuseum

På Egeskovs Veteranmuseum kan du opleve en af de fineste og mest velbesøgte samlinger i Nordeuropa. Den vil præsentere dig for en yderst varieret samling af fly, motorcykler og veteranbiler, som Familien Ahlefeldt har indsamlet i mere end et halvt århundrede.  

Når man træder ind i Veteranmuseets imponerende udstillingshal, bliver man ikke blot bjergtaget af den katedrallignende udformning, men også af det ekstraordinære inventar. Man spotter hurtigt de ældre flyvemaskiner, der hænger fra loftet eller den imponerende Starfighter, der står placeret i øjenhøjde.

Du kan inspicere den omfattende samling af veteranbiler, som har indtaget rummet og skabt en nostalgisk atmosfære. Fra nogle af de mest spektakulære sportsvogne og racerbiler til en af de mest ikoniske i filmuniverset gennem ‘Tilbage til Fremtidens’ DeLorean. Du kan opleve flere af de tidlige Ford, Chevrolet og Mercedes modeller og komme helt tæt på publikumsfavoritten, den restaurerede Cadillac, som Christian X har kørt i.  

Udover at gå rundt mellem bilerne, kan du tage turen op under loftet, hvor der er etableret et åbent repos med et flot udsyn over samlingen. Her er også indrettet en samling, der åbner for en hel generations ungdomsminder, da der er installeret danskproducerede knallerter, som har været en fast del af de danske landeveje siden 1960’erne.     

Veteranmuseet er en unik oplevelse, hvor du bevæger dig ned ad erindringens sti og får en spændende oplevelse med mange mulige samtaler på tværs af generationer.

Motorcykelmuseet

Livet i rækkerne

Få et indblik i tiden før Storebæltsbroen, hvor benzinvognene trillede langs de tætpakkede biler, der holdt i timelange køer på Knudshoved færgehavn. Kig forbi og oplev særudstillingen som åbner den 17.12. 2022.

Se mere

Oplev også...