• Dansk
  • English
  • Deutsch

Havepriser

Slotsgartner Peter Bonde Poulsen har været haft ansvaret for Egeskovs have i 20 år, efter en tilsvarende karriere på Fredensborg Slot. Faget ruller i hans blod. Også Peter Bonde Poulsens far var slotsgartner og ansvarlig for Dronning Ingrids have i Fredensborg. Ved tiltrædelsen på det sydfynske gods, erklærede Peter Bonde Poulsen, at Egeskovs haver skulle blive Fyns flotteste. Løfte er mere end indfriet.

Egeskovs park og haver holdes på et usædvanligt højt niveau. Eksempelvis finder man på Egeskov et utal af høje hække, som man nænsomt har vedligeholdt i næsten 300 år. Synet er ganske overvældende. Hækkene strækker sig sammenlagt over syv kilometer og har altid karakteriseret Egeskov haver.  De fremtræder som levende og groende skulpturer og et sandt naturens mesterværk, og slotspersonalet anvender hvert år 800 arbejdstimer på at klippe dem.

De ældste hække fra 1730, er slet og ret enestående i hele verden. De har oplevet så fantastisk meget godt og skidt gennem tiderne, men nu er de på deres yderste. Så der passes på dem. Det gamle rodnet er sart og tåler ikke belastning, og ved ethvert snefald rykker slotsgartnerne øjeblikkelig ud og fejer sne væk fra hækketoppene.

Priser

Conde Nast Traveller 2016 & 2017
Egeskov  is one of the 50 most beautiful places in Europe

Danland 2018 & 2019
Danmark  bedste slot og historiske bygning  at besøge

Egeskov blev i 2012 præmieret med EUROPEAN GARDEN AWARD, som bedste udviklede og restaurerede have i Europa

CNN Travel 2013
Egeskovs haver som en af de 12 mest spektakulære haver i verden

Tripadvisor årligt siden 2013
Besøgende har vurderet kvaliteten af Egeskov så højt, at Egeskov på Tripadvisor har opnået Certifikate of Excellence/Travellers Choice

Anlægget omkring det gamle slot kaldes hyppigt for “Danmarks flotteste have” og i 2006 kunne Egeskov modtage “Havens Dags Pris