På Egeskov finder du en af landets eneste museer for redningstjenesten Falck. Museets fortælling giver et billede af Falcks og samfundets udvikling fra 1906, hvor den første redningsstation blev etableret i København, til i dag, hvor Falck er en international ambulance-, brand- og redningsvirksomhed med aktiviteter i stort set hele verden.
Falck Museet præsenterer i to store haller Falcks historie, med en stor samling af redningskøretøjer og genstande med relation til Falcks historie.
Du kan bl.a. se ambulancen, der i serien matador transporterede jøden Hr. Stein til Sverige under besættelsen. Eller se en original redningsstation, som den så ud i 1970’erne med vagtcentral, køretøjer og mandskabsrum.
Sofus Falcks redningsstation
Oplev udstillingen i Falck Museet, hvor du får et indblik i redningstjenestens spændende historie. I udstillingen kan du bl.a. se eksempler på det allertidligste udstyr fra Falcks historie. Med en kopi af den første Falck station fra 1906 i København, får du fortællingen om grundlæggeren Sofus Falcks spæde start som “ildebrandsredningskorps”. Sofus Falck var en innovativ mand. I 1906 var ideen om et redningskorps noget nyt og helt ukendt i Danmark. I udstillingen får du indblik i de mange udfordringer, som Sofus Falck havde i 1906, sammenlignet med nutidens Falck.
Falck Healthcare
Falck Healthcare udstillingen viser hvordan Falck gennem 100 år har været en del af danskernes sundhed og velbefindende i en sådan grad, at “Falck-kassen” er blevet begreb.
Udstillingen viser Falcks tidlige arbejde med at oplyse om smittefaren ved fluer i 1913, lanceringen af brystpumper, tryghedssystemer til ældre, hjemmehjælp, lægeklinikker, krisepsykologer og tværfaglig behandling i bestræbelserne for, at skabe sundere liv for borgerne både i hjemme og på arbejdspladsen. Hele denne omfattende velfærdsvirksomhed er blevet en eksportvare, og udstillingen viser hvordan Falck-klinikker i dag skyder op i store dele af verden.
Det er umuligt at se en Falck Healthcare klinik, som den tager sig ud rundt omkring i verden, og endelig kan den besøgende foretage sin egen helbredsundersøgelse i Falcks egen sundhedsportal, hvor man kan finde gode råd om sundhed og teste sin sundhed både fysiske og psykiske sundhed på arbejde og i hjemmet.
Ambulancetjenestens historie
Ambulancetjenestens historie er en udstilling, der sætter fokus på livet som ambulanceredder og udviklingen i ambulancens historie. Falck har spillet en betydelig rolle i udviklingen af denne del af det danske sundhedsvæsen. Her får man et indblik i hvordan livet som ambulanceredder, har udviklet sig fra ren og skær transport af syge og sårede mennesker til i dag, at indebære livreddende behandling. Redderne gennemfører i dag en krævende syvårig uddannelse, før de kan kalde sig paramedicinere. Udstillingen viser naturligvis også ambulancer, fire styk fra periode 1930 og til i dag.


