• Dansk
  • English
  • Deutsch

Falck Museet

Falck Museet Egeskov har i 2022 undergået en større modernisering, der har bragt indretningen, indholdet og formidlingen ind i en vedkommende og nutidig udstilling. Du får nu et unikt indblik i den nyeste teknologi og det materiel, som Falck anvender til at imødegå de omfattende opgaver, der er i nutidens ambulance-, brand- og redningsservice.

Udstillingen forbinder Falcks historiske betydning i det danske samfund med dets internationale rolle i dag, hvor der kræves innovativ teknologi, uddannelse og viden for at kunne håndtere deres alsidige udfordringer. Den redesignede udstillingshal præsenterer et visuelt og informativt billede redningstjenestens historie; fra den spæde start i begyndelsen af det 20. århundrede med etablering af redningsstationen i København til videreudviklingen  af ambulancer og redningskøretøjer.

Museet har et fornyet fokus anvendelsen af moderne teknologi og digitalisering, der har medført en øget vejsikkerhed og et innovativt tilkaldesystem, der sikrer, at de nødvendige ressourcer er til rådighed, Falck kan udføre effektive og fleksible løsninger. Moderniseringen fuldendes gennem et nyindrettet udstillingsområde med droner, der viser, hvordan den nyeste teknologi kan afhjælpe Falck i deres møde med nutidens udfordringer

Disse nye tiltag, der forener tjenestens historie med dens nuværende virke, har dog ikke haft indflydelse de allerede etablerede udstillinger. Du kan fortsat opleve en redningsstation fra 1970’erne, der viser mandskabsrum og vagtcentral samt en kopi af den første vagtstation, som den ud i 1906. Som gæst vil man også kunne se det ikoniske nedslag i den danske populærkultur gennem den ambulance, der transporterede den jødiske Hr. Stein mod den svenske grænse i den danske krønike, Matador.   

Falck Museet
Falck Museet

Falck Healthcare

Falck Museet

Gå på opdagelse i Falck museets mange historier

Køb billet til Egeskov

Brand-, rednings- og ambulancetjenestens historie

Fortiden og fremtiden i falck

Oplev mere af Falck