• Dansk
  • English
  • Deutsch

Falck Museet

På Egeskov finder du en af landets eneste museer for redningstjenesten Falck. Museets fortælling giver et billede af Falcks og samfundets udvikling fra 1906, hvor den første redningsstation blev etableret i København, til i dag, hvor Falck er en international ambulance-, brand- og redningsvirksomhed med aktiviteter i stort set hele verden.

Falck Museet præsenterer i to store haller Falcks historie, med en stor samling af redningskøretøjer og genstande med relation til Falcks historie.

Du kan  bl.a. se ambulancen, der i serien matador transporterede jøden Hr. Stein til Sverige under besættelsen. Eller se en original redningsstation, som den så ud i 1970’erne med vagtcentral, køretøjer og mandskabsrum.

 

Sofus Falcks redningsstation

Oplev udstillingen i Falck Museet, hvor du får et indblik i redningstjenestens spændende historie. I udstillingen kan du bl.a. se eksempler på det allertidligste udstyr fra Falcks historie. Med en kopi af den første Falck station fra 1906 i København, får du fortællingen om grundlæggeren Sofus Falcks spæde start som “ildebrandsredningskorps”. Sofus Falck var en innovativ mand. I 1906 var ideen om et redningskorps noget nyt og helt ukendt i Danmark. I udstillingen får du indblik i de mange udfordringer, som Sofus Falck havde i 1906, sammenlignet med nutidens Falck.

 

Falck Healthcare

Falck Healthcare udstillingen viser hvordan Falck gennem 100 år har været en del af danskernes sundhed og velbefindende i en sådan grad, at “Falck-kassen” er blevet begreb.

Udstillingen viser Falcks tidlige arbejde med at oplyse om smittefaren ved fluer i 1913, lanceringen af brystpumper, tryghedssystemer til  ældre, hjemmehjælp, lægeklinikker, krisepsykologer og tværfaglig behandling i  bestræbelserne for, at  skabe sundere liv for borgerne både i hjemme og på arbejdspladsen. Hele denne omfattende velfærdsvirksomhed er blevet en  eksportvare, og udstillingen viser hvordan Falck-klinikker i dag skyder op i store  dele af verden.

Det er umuligt at se  en Falck Healthcare klinik, som den tager sig ud rundt omkring i verden, og endelig kan den besøgende foretage sin egen helbredsundersøgelse i Falcks egen sundhedsportal, hvor man kan finde gode råd om sundhed og teste sin sundhed både fysiske og psykiske sundhed på arbejde og i hjemmet.

 

Ambulancetjenestens historie

Ambulancetjenestens historie er en udstilling, der sætter fokus på livet som ambulanceredder og udviklingen i ambulancens historie. Falck har spillet en betydelig rolle i udviklingen af denne del af det danske sundhedsvæsen. Her får man et indblik i hvordan livet som ambulanceredder, har udviklet sig fra ren og skær transport af syge og sårede mennesker til i dag, at indebære livreddende behandling. Redderne gennemfører i dag en krævende syvårig uddannelse, før de kan kalde sig paramedicinere. Udstillingen viser naturligvis også ambulancer, fire styk fra periode 1930 og til i dag.

Falck Museet
Falck Museet
Falck Museet

Prøv selv