• Dansk
  • English
  • Deutsch

Falck Museet

Falck Museet giver dig et unikt indblik i både historisk redningsudstyr. men også i den nyeste teknologi og materiel, som Falck anvender i de omfattende opgaver, der er i nutidens ambulance-, brand- og redningsservice.

Udstillingen forbinder Falcks historiske betydning i det danske samfund med dets internationale rolle i dag, hvor der kræves innovativ teknologi, uddannelse for at kunne håndtere de alsidige udfordringer.

Museet præsenterer redningstjenesten Falcks lange historie historie; fra den spæde start i begyndelsen af det 20. århundrede med etablering af den første redningsstation i København, til videreudviklingen  af ambulancer og redningskøretøjer.
Du kan opleve en redningsstation fra 1970’erne, med mandskabsrum og vagtcentral samt en kopi af den første vagtstation, som den ud i 1906.

Der er også plads til ikoniske nedslag i den danske populærkultur gennem den ambulance, der transporterede den jødiske Hr. Stein mod den svenske grænse i den danske krønike, Matador.   

Falck har fokus anvendelsen af moderne teknologi og digitalisering, der har medført en øget vejsikkerhed og et innovativt tilkaldesystem, der sikrer, at de nødvendige ressourcer er til rådighed, Falck kan udføre effektive og fleksible redningsløsninger. Se bl.a. afsnittet med droner, der viser, hvordan ny teknologi indgår i Falcks arbejde

Falck Museet
Falck Museet

Falck Healthcare

Falck Museet

Gå på opdagelse i Falck museets mange historier

Køb billet til Egeskov

Brand-, rednings- og ambulancetjenestens historie

Fortiden og fremtiden i falck

Oplev mere af Falck