• Dansk
  • English
  • Deutsch

Geopark Dage

09.05 time 10:00 - 17:00

Kender du GEOPARK – Det sydfynske Øhav? På Kristi Himmelfartsdagen kan du få meget mere viden om det helt særlige sydfynske øhavslandsskab, som netop har fået særlige stempel som UNESCO Global Geopark.
Kig forbi ved formidlingstraileren, som du finder nær Smedjen ved voldgraven.

Der afholdes for første gang Geopark Dage, hvor geoparkens gæster kan opleve friluftsaktiviteter, lokal mad og ny viden om den lokale natur-, kultur- og geologi-historie for de fire kommuner Svendborg – Langeland – Ærø – Faaborg-Midtfyn

Se programmet til GEOPARK dage den 9. – 12. maj HER


UNESCO Global Geopark

Det er sjældent, at et så stort og varieret istidslandskab er oversvømmet og forvandlet til et øhav. Hele 55 øer og holme stikker op af vandet i Det Sydfynske Øhav, og under vandet ses stadig talrige spor fra skove og stenalderbopladser, som stod her, inden havet steg. Allerede i middelalderen var Sydfyn og Det Sydfynske Øhav kendt som et særligt, dejligt hjørne af kongeriget. Det var her konger og adel, såvel som kunstnere og tænkere, tog hen for et frirum. Hele vejen op gennem historien har området været kendt for sine smukke bakkede landskaber, idylliske natur og noget af det bedste vand i verden for søfolk.
Samtidig er her ikke mindre end 45 lokaliteter, hvor geologien er særligt interessant. Tre af dem i så høj grad, at de er udpeget som internationale Geosites: Klintholm Kalkgrave, Ristinge Klint og hele Det Sydfynske Øhav.

Egeskov er Geopark partner