• Dansk
  • English
  • Deutsch

JAPANKORET og LAETITIA MUSICA

21.05 time 00:00 - 00:00
Tid: 15.15 - 16.00

Oplev en koncert i riddersalen på Egeskov Slot med Japankoret og Laetitia Musica, som vil synge danske korsatser af bl.a. Carl Nielsen og Svend S. Schultz, samt satser af en række danske sange bl.a. I Danmark er jeg født, Stille hjerte sol går ned og Underlige aftenlufte.

I 1990 blev Hokkaido Marine Park i Noboribetsu indviet med en kopi i original størrelse af Egeskov Slot. Til indvielsen af slottet i Japan sang et kor af unge sangere med tilknytning til Midtfyns Gymnasium.

Koret havde i 2020 planlagt et 30 års jubilæums arrangement, som blev udsat på grund af corona.

Nu er det lykkedes at samle en del af de gamle ”japanere” til koncert på Egeskov – ligesom de gjorde det til generalprøven inden afrejsen til Japan i 1990.

Ved dagens koncert bliver Japankoret forstærket med sangere fra kammerkoret Laetitia Musica, der har base i København. Koret blev stiftet i 1991 af Povl Chr. Balslev, der var med i Japankoret som sanger og i dag er organist ved Vor Frue Kirke i Svendborg.

I dag ledes Laetitia Musica af Anne-Terese Sales, som sammen med netop Povl Chr. Balslev står for at dirigere det ”originale” kor og ”udbryderkoret” til koncerten, hvor også slottets Steinway flygel vil blive bragt i spil.

Der er adgang med en slotsbillet. Max ca. 100 personer i salen.

Billedet er fra generalprøve koncerten i 1990