• Dansk
  • English
  • Deutsch

Den Gule Stue

I Den Gule Stue ser du, hvordan grevefamilien er med til at sætte deres personlige præg på indretningen af slottet. I stuen finder du Louis XVI-møbelsættet, som var baronesse Camille Jessie Bille-Brahes medgift ved hendes bryllup med greve Julius i 1875. Sættet er gennem tiden blevet restaureret på forskellig vis. Guldbelægningen på stolene blev påsat af grevinde Nonni, dengang hende og hendes mand ejede Egeskov. Det nuværende grevepar, greve Michael og prinsesse Alexandra, har ompolstret sættet, blandt andet for at give det et mere nutidigt udtryk.

Det er ikke kun møblerne, som er blevet belagt af bladguld. Tag et kig på skodder eller døre, og du vil se, at de ligeledes er blevet belagt med bladguld af grevinde Nonni. Læg mærke til, hvordan de er med til at skabe en imponerende indgang i rummet.

Gennem løbende vedligeholdelse af møbler og bygninger er familien med til at sætte deres aftryk og sørge for, at Egeskov bevares til de kommende generationer.

 

Det hollandske Chatol +

Kig til højre, når du træder ind i Den Gule Stue og se det hollandske chatol i intarsia. Dvs. indlagt mønster i træ. Chatollet er sen barok (1730-1750) og gemmer på 43 hemmelige rum og skuffer – hvad greveparret ved af.
Prøv at tage et nærmere kig på de mange flotte blomstermotiver på chatollet.

Orgel Uret +

Langs væggen ser du et ur med en hemmelighed. Det store ur gemmer nemlig på et orgel, som spiller, når klokken slår hel. Man kan udskifte melodien med en af de tolv melodier, som greven har liggende. Dog skulle uret ikke lyde så godt mere.

Fotografisamlingen +

Rundt omkring i stuen kan du se fotografier fra grevinde Nonnis billedsamling. Det er billeder af grevinden selv, gode venner af familien såsom dronning Margrethe og dronning Ingrid samt billeder af hendes gode ven, cellisten Rostropovich.

Ejerrækken +

Dyk ned i de tidligere ejere af Egeskov Slot. Tidslinjen går hele vejen tilbage til 1400-tallet, frem til slottets nuværende ejere.

Læs mere