• Dansk
  • English
  • Deutsch

Admiralens Stue

Admiralens Stue bliver i dag brugt som gæsteværelse. Rummet blev renoveret i 2021 og har fået en smuk farve på væggen, som fremhæver de klassiske møbler. Du kan tydeligt se, hvordan greveparret har sat deres eget præg på rummet – og dette med stor respekt for de historiske genstande.

Hvis du undrer dig over, hvorfor der er sat kildevand frem og lagt badekåber klar på værelserne, så er det, i tilfælde af at greveparret spontant skulle få lyst til at få gæster på besøg. De gør en dyd ud af altid at have plads til venner og familie og hygge om dem, når de er på besøg.

Christan X seng +

De antikke senge på slottet er gennem tiden blevet gjort længere, så de kan benyttes af nutidens højere mennesker. Sengen i Admiralens Stue siges dog, at være specialbygget til Christian X, som var en ret høj mand. Om han rent faktisk har overnattet på Egeskov, er dog uvist.

Det Gyldne ur +

Uret i glasklokken var en gave til den daværende grevinde på Egeskov Slot fra personalet. På sølvplatten er der indgraveret: ”Hendes nåde fru grevinde Ahlefeldt-Laurvig d. 28. juni 1875, fra det tjenende personale på Egeskov.”

Den venetianske lysekrone +

Lysekronen bruger i dag strøm og elpærer, men oprindeligt har den oplyst rummet med stearinlys.

Kalkmalerier +

I indgangen til Admiralens Stue kan du se de originale kalkmalerier som har prydet væggene.