Jagtstuen
Jagtstuen
Du er nu trådt ind i slottets hall. Som det fremgår af rummets inventar, indretning og udsmykning, var det fra midten af 1900-tallet greve Gregers Ahlefeldt-Laurvig-Billes arbejdsværelse. Greven var overjagtkonsulent, hofjægermester samt formand for Jagtrådet, og rummet har siden hans død i 1985 stået stort set uforandret. Når du løfter blikket, vil du se, at væggene er dekoreret med jagtvåben, -trofæer og genstande fra slottets store etnografiske samling. Genstandene er hjembragt til Egeskov gennem den tidligere greves ekspeditioner til bl.a. Afrika og Asien. Rummet er altså dedikeret til den eventyrlystne Gregers, og hver genstand du ser er ladet med historier, der må give både børn og voksne lyst til at rejse ud og opleve verden.
Slotshistorikeren
beretter
Denne vestibule gik tidligere under betegnelsen Flisestuen eller Flisegangen og var herskabets modtagelsesrum. Betegnelserne stammer fra det fine ølandsflisegulv fra gammel tid. Fra anden halvdel af 1800-tallet blev rummet opdelt; området foran indgangen ved trappen var som nu modtagelsesrum med brevkasse og telegraf til tjenerne. Og afdelingen mod Den Gule Stue var i dets nordøstlige hjørne indrettet med en vindeltrappe, der forbandt køkkenet i kælderen med salonerne og stuerne. Denne del af rummet blev herfor i en periode brugt som anrettestue. Vindeltrappen blev opført af baron Frederik Siegfred Bille-Brahe i 1860’erne, afmonteret i 1900-tallet og findes nu i portfløjen. I denne periode blev der også indrettet et kammer mod vinduet med sengested til tredjetjeneren – sidst benyttet af gamle Peter, der var på slottet i mere end 18 år.
Værd at se i dette rum
Gå på opdagelse på slottet og bestem selv, hvor din tur skal begynde og slutte. Du kan læse mere om udvalgte genstande undervejs.