• Dansk
  • English
  • Deutsch

LUMINIS – Egeskov Light Castle Festival

10.02 time 00:00 - 19.02 time 00:00
Åbent kl. 16 - 21

Vinterferien den 10. – 19. februar kl. 16 – 21

 

LUMINIS er en sanselig kunstnerisk lysoplevelse, som finder sted på en rute til forskellige haverum på Egeskov. Denne gang kan man opleve det i vinterferien, hvor havens gæsterne skal ud på en ca. 2 km lang gåtur i vintermørket, hvor de undervejs møder smukt og anderledes lys- og lydinstallationer, fra en lang række internationale kunstnere.

Turen starter ved billetsalget og fører publikum via voldgraven mod cafehaven, omkring Dahliahaven, og via skoven og Baronessens Have til Renæssancehaven, forbi Den Engelske Have og slutter ved det store veteranbilmuseum. Man kommer på en magisk opdagelsesrejse mellem de høje hækker til forskellige haverum, som skaber de unikke rammer for det smukke lys på Egeskov. Undervejs bliver de mødt af magiske og smukke lysoplevelser samt et ca. 6 min. show på slottets facade.

 

Det Kongelige Teater Balletskolen Odense

LUMINIS bliver bragt til live af koreografiske værker af Alessandro Sousa Pereira med elever fra Det Kongelige Teater Balletskolen Odense, som optræder i og omkring de forskellige lysværker.

Balletten tager forbehold for dårligt vejr og kan ikke optræde ved voldsom regn og vind af sikkerhedsmæssige årsager.

Alessandro Sousa Pereira er prisbelønnet koreograf med opsætninger i både Danmark og resten af verden. Alessandro er modtager af flere prestigefulde priser og er udover sine koreografiske værker med et højt kunstnerisk niveau også kendt og anerkendt for sit store arbejde for at bringe dansens verden til Danmark – og Danmarks dansere ud til verden.

LUMINIS bliver til i tæt samarbejde med hollandske Robert ten Caten fra Lumen In Art, der skaber lyseventen ”Light Castle Festivals”, som finder sted på slotte i hele Europa. Værkerne skabes ud fra et bæredygtigt perspektiv. www.lumeninart.com

Med LUMINIS ønsker Egeskov at tilbyde en kulturevent, som giver havens gæster en smuk og anderledes fællesskabsoplevelse, som understøttes af Egeskovs historie, arkitektur og haven som kulisse. Dette års Lumins er 8. gang at det finder sted.

LUMINIS støtter ukrainske flygtninge – Vi sender 3 kr. pr. gæst på lyseventen til Dansk Flygtningehjælp.
Du kan også sende ekstra støtte på MobilePay nr. 677301 & her


FAKTA

Sted: Egeskov, Egeskov Gade 22, 5772 Kværndrup
Dato: 10. – 19. februar kl. 16 – 21.     Egeskov er ikke åbent i dagtimerne under LUMINIS
Pris: Voksen 145 kr. Børn 4-12 år 75 kr.

Det anbefales, at du køber din billet online, da der er begrænset antal billetter pr. dag. Egeskov Årskortholdere skal ikke bestille billet, men blot scanne ved ankomst.

Mad og drikke
Der er mulighed for at købe god fastfood samt andre varme drikke på spisetorvet, hvor det kan nydes ved oplyste, udendørs spisemiljøer. I Café Jomfru Rigborg kan i sidde indenfor og nyde noget varmt at drikke eller mad fra menukortet.

Praktisk
Gåturen rundt varer ca. 1½-2 timer (2 km)
Husk godt fodtøj. Turen foregår etablerede stier i haven, men der kan være ujævnheder og bakket terræn undervejs på ruten. Der er desuden områder hvor det kan være mørkt på trods af, at ruten er oplyst. Hunde er ikke velkommen til LUMINIS.

LUMINIS bliver til i samarbejde med Dansk Video Center (DVC)

Bruges der ikke vildt meget strøm til lyseventen LUMINIS?
Svaret er nej. Vi har naturligvis sørget for, at benytte de mest optimale lyskilder og har fokus på mindst muligt energiforbrug. Energiforbruget pr. gæst er under 0.4 kwt.
Faktisk svarer det til, hvad du selv vil sparer i din husstand ved at slukke dit TV i 4 timer og tage ud og ud i mørket og få en magisk oplevelse, sammen med én som du holder af.