• Dansk
  • English
  • Deutsch

LUMINIS – Egeskov Light Castle Festival

09.02 time 00:00 - 18.02 time 00:00
Åbent kl. 16.30 - 21

 Vinterferien den 9. – 18. februar kl. 16.30 – 21

 

LUMINIS er en sanselig kunstnerisk lysoplevelse, som finder sted på en rute til forskellige haverum på Egeskov. Det sker i vinterferien, hvor havens gæsterne skal ud på en ca. 2 km lang gåtur i vintermørket. Undervejs møder man smukke lys- og lydinstallationer fra en lang række internationale kunstnere.

Turen starter ved billetsalget og fører jer via voldgraven mod cafehaven, omkring Dahliahaven, og via skoven og Baronessens Have til Renæssancehaven, forbi Den Engelske Have og slutter ved det store veteranbilmuseum. Man kommer på en magisk opdagelsesrejse mellem de høje hækker til forskellige haverum, som skaber de unikke rammer for det smukke lys på Egeskov. Undervejs bliver de mødt af magiske og smukke lysoplevelser samt et ca. 6 min. show på slottets facade.

Med LUMINIS ønsker vi at tilbyde en kulturevent, som giver havens gæster en smuk og anderledes fællesskabsoplevelse, som understøttes af Egeskovs historie, arkitektur og haven som kulisse. LUMINIS finder sted for 9. gang.

LUMINIS bliver til i tæt samarbejde med hollandske Robert ten Caten fra Lumen In Art, der skaber lyseventen ”Light Castle Festivals”, som finder sted på slotte i hele Europa. Værkerne skabes ud fra et bæredygtigt perspektiv. www.lumeninart.com

LUMINIS bliver til i samarbejde med Dansk Video Center (DVC).

FAKTA

Sted: Egeskov, Egeskov Gade 22, 5772 Kværndrup
Dato: 9. – 18. februar kl. 16.30 – 21.     Egeskov er ikke åbent i dagtimerne under LUMINIS

Det anbefales, at du køber din billet online, da der er begrænset antal billetter pr. dag. Egeskov Årskortholdere skal ikke bestille billet, men blot scanne ved ankomst.

Mad og drikke
Der er mulighed for at købe god fastfood samt andre varme drikke på spisetorvet, hvor det kan nydes ved oplyste, udendørs spisemiljøer.
I kan også nyde et måltid indenfor i de hyggelige lokaler i Cafe Jomfru Rigborg.

Praktisk
Gåturen rundt varer ca. 1½-2 timer (2 km)
Husk godt fodtøj. Turen foregår etablerede stier i haven, men der kan være ujævnheder og bakket terræn undervejs på ruten. Der er desuden områder hvor det kan være mørkt på trods af, at ruten er oplyst.
Hunde er ikke velkommen til LUMINIS.


Bruges der ikke vildt meget strøm til lyseventen LUMINIS?
Svaret er nej. Vi har naturligvis sørget for, at benytte de mest optimale lyskilder og har fokus på mindst muligt energiforbrug. Energiforbruget pr. gæst er under 0.4 kwt.
Faktisk svarer det til hvad du selv vil sparer i din husstand ved,  at slukke dit TV i 4 timer og tage ud i mørket og få en magisk oplevelse, sammen med én som du holder af.

Luminis 2022