• Dansk
  • English
  • Deutsch

LUMINIS – Egeskov Light Castle Festival

07.02 time 00:00 - 16.02 time 00:00
Åbent kl. 16.30 - 21

 Vinterferien den 9. – 18. februar kl. 16.30 – 21

 

LUMINIS er en sanselig kunstnerisk lysoplevelse, som finder sted på en rute til forskellige haverum på Egeskov. Det sker i vinterferien, hvor havens gæsterne skal ud på en ca. 2 km lang gåtur i vintermørket. Undervejs møder man smukke lys- og lydinstallationer fra en lang række internationale kunstnere. 

Med LUMINIS ønsker vi at tilbyde en kulturevent, som giver havens gæster en smuk og anderledes fællesskabsoplevelse, som understøttes af Egeskovs historie, arkitektur og haven som kulisse. LUMINIS finder sted for 10. gang.

LUMINIS bliver til i tæt samarbejde med hollandske Robert ten Caten fra Lumen In Art, der skaber lyseventen ”Light Castle Festivals”, som finder sted på slotte i hele Europa. Værkerne skabes ud fra et bæredygtigt perspektiv. www.lumeninart.com

LUMINIS bliver til i samarbejde med Dansk Video Center (DVC).

FAKTA

Sted: Egeskov, Egeskov Gade 22, 5772 Kværndrup
Dato: 7. – 16. februar 2025 kl. 16.30 – 21. Egeskov er ikke åbent i dagtimerne under LUMINIS

Det anbefales, at du køber din billet online, da der er begrænset antal billetter pr. dag. Egeskov Årskortholdere skal ikke bestille billet, men blot scanne ved ankomst.

Mad og drikke
Der er mulighed for at købe god fastfood samt andre varme drikke på spisetorvet, hvor det kan nydes ved oplyste, udendørs spisemiljøer.
I kan også nyde et måltid indenfor i de hyggelige lokaler i Brasserie Rigborg.


Praktisk
Gåturen rundt varer ca. 1½-2 timer (2 km)
Husk godt fodtøj. Turen foregår etablerede stier i haven, men der kan være ujævnheder og bakket terræn undervejs på ruten. Der er desuden områder hvor det kan være mørkt på trods af, at ruten er oplyst.

Hunde er ikke velkommen til LUMINIS.
Trækvogne kan ikke lejes under LUMINIS.

Luminis 2022