Loftet

Loftet gemmer på spændende udstillingerTræmanden
Under tårnspiret ligger Egeskovs træmand, om hvem det siges, at hvis han flyttes fra sin plads på puden, vil Egeskov synke i voldgraven julenat. På baggrund af denne spådom fejrede familierne på Egeskov i gamle dage aldrig jul på slottet, siges det. Den nuværende grevefamilie sætter imidlertid hvert år risengrød op til træmanden, mens de selv trygt fejrer julen i de pyntede stuer.

Potterummet
Det er også her på øverste etage, at vi finder Potterummet. Lokalet rummer en flot samling fajance, der har været brugt på slottet fra 1800 tallet. Her kan servantesæt, bideter og natpotter opleves. På Egeskov var man sågar i besiddelse af et transportabelt toilet til brug under jagter. Når kulden bed, kunne jægeren lune sig ved en kobbervarmedunk rundt om maven.

Egeskovs husholdning før og nu
Udstillingen Egeskovs husholdning før og nu afslører blandt meget andet, at rengøringsarbejde i gamle dage var en fysisk krævende affære. Den gulvskrubbe som personalet svingede vejer 15 kilo. Man kan se udstyr fra Egeskov husholdning, fra køkkenredskabet til rengøring.

Legetøjsudstilling
På loftet vises en fin samling af historisk legetøj.