Nyheder i haven

Fuchsiahaven flytter


Egeskovs store samling af fuchsia bliver flyttet til et nyt haverum i Skoven, hvor de sarte planter kan trives i halvskygge.

Det er formentlig Europas største samling af fuchsiaer, som man kan opleve på Egeskov. I haven findes omkring 800 forskellige sorter. Alene antallet er bemærkelsesværdigt, men i endnu højere grad planternes alder. Mange af fuchsiaerne er 40-60 år gamle, de ældste såmænd omkring 90 år. Fuchsia er blevet en meget populær prydplante i de danske haver og som forekommer i tusindvis af krydsninger med en mangfoldighed af blomsterformer, farvekombinationer og vækstformer.

Planten kommer oprindelig fra Sydamerika og har været kendt siden 1700-tallet. Hen på efteråret graver gartnerne fuchsiasamlingen op fra jorden for at overvintre under lune, kontrollerede forhold i væksthuset. De udplantes hvert år fra omkring slutningen af maj og tages ind igen i slutningen af september.
 

Ny Dahliahave


Til sommer kan du se frem til synet af tusindevis af farvestrålende blomster i Dahliahaven på Egeskov.

Det nye haveanlæg finder du der, hvor der i årtier har været fuchsiaer, som nu er flyttet til et nyt haverum i Skoven. Der plantes 140 sorter ud i Dahliahaven og man kan opleve et bredt udvalg af sorter lige fra Pompom og Kaktus typerne til de stor blomstrede Kæmpe Dahlia, som bliver op til 30 cm i diameter. Haven vil i løbet af sommeren være et rent farveorgie at se på.

Inden frosten sætter ind i efteråret graves dahlia knoldene op for at overvintre under lune, kontrollerede forhold i væksthusene. I forårets løb er det 11.000 stk. tulipaners og frugttræernes samtidige blomstring, der gør haven til et særligt blændende skue for Egeskovs gæster.

Alene de 80 forskellige tulipan-sorter, skaber et sandt farveflor i forårsmånederne, og så bliver det efterhånden tid til årets store begivenhed for private haveejere - det såkaldte Tulipanløb.

Tulipanløbet finder hvert år sted sidst i maj når bedene skal gøre klar til Dahlia og tulipanerne er afblomstret. Så snart portene er slået op, vælter det ind med haveglade gæster på Egeskov, som kan hente gratis tulipanløg med hjem til privathaven. Så Egeskov er sandelig rigt repræsenteret rundt om i de danske baghaver.