Veteranbiludstilling

Veteranudstillingen, som åbnede 1967, rummer en meget fin samling af sjældne fly og veteranbiler. Blandt de mange udstillede genstande ses blandt andet otte fly og en helikopter, hvis alder spænder over et tidsrum på ca. 50 år.

Veteranbilsamlingen består af ca. 60 smukt bevarede og restaurerede biler fra slutningen af 1800-tallet og frem til begyndelsen af 1980'erne. Udstillingens ældste, køreklare bil er en dampbil fra 1899, men man kan for eksempel også nyde synet af en Ford Thunderbird fra 1957.

Det største klenodie er en ny restaureret Cadillac, der har tilhørt Kong Christian X. Bilen blev specialbygget til Kongen i 1931 med ekstra højde mod taget, så han under transporten kunne være iført høj hat. Efter den royale epoke dalede det ædle køretøjs sociale position måske en anelse, da først en taxavognmand og siden en fiskehandler blev de nye ejere, ind til Michael Ahlefeldts far Claus, anskaffede sig den dejlige bil.
I tyve år har Cadillacen været opstaldet på Egeskovs depot, og der er lagt omkring en halv million kroner i den nødvendige renovering, så motorens 12 cylindre igen kom til at spinde. 

En anden attraktion er en sjælden Milburn el-bil fra 1921. Den tilhører en privat dansk samler, som finder det helt naturligt, at stille bilen til rådighed for Egeskovs Veteranmuseum. Den kostbare Milburn var tidligere ejet af den amerikanske præsident Woodrow Wilsons anden hustru og har altså i flere år kørt til og fra Det Hvide Hus.

Udstillingen bærer også præg af de mange forskellige effekter, som Egeskov får foræret, for eksempel ses et stort antal fine emaljeskilte.

Menu